Bemanning

Aangenaam!
Schipper: Tom Schaefers
Matroos:  Karin van Beek

Hoe ideaal: Tom heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt.
Gekscherend zeggen we altijd dat Tom niet werkt. Het enige wat hij doet is een beetje sturen...   en zelfs dat doet hij niet: hij laat graag zijn gasten sturen!
Maar stiekem let hij dan altijd erg goed op. En als het er op aankomt, bij weer en wind, in sluizen en smalle havens, dan is iedereen altijd weer vol van bewondering over de rust en ervarenheid waarmee Tom het schip vaart!

Tom is al vanaf zijn jeugd aan het zeilen. Eerst bij de zeeverkenners, later in alle vakanties.
Hij heeft als matroos op spitsen meegevaren naar Oost-Duitsland,  België en Frankrijk.
In 2002/2003 heeft hij met zijn gezin een jaar lang gezeild naar de Canarische eilanden, Kaapverdische eilanden en Azoren.
In 2006 is Tom begonnen als zetschipper op charterschepen op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Karin is door Tom inmiddels ook helemaal enthousiast. Zij is de matroos. Zij legt u uit waar te draaien en te trekken zodat de zeilen gehesen en gestreken worden!
Een matroos helpt de schipper ook bij het aanleggen. Het valt niet altijd mee om een tros om een bolder te gooien. En omdat ze geen "geboren" zeiler is, vindt ze zelf  dat ze toch zeker drie keer mag misgooien.

Sinds 30 mei 2007 zijn wij de trotse eigenaren van de Averechts.
Onze kinderen, Joris (van 1992) en Rosa (van 1993) zijn onze invalmatrozen, en zeilen soms ook gewoon mee om te genieten en  voor de gezelligheid!